Uit dienst

Uit dienst gaan

Uw werknemer krijgt deze brief ‘Uw deelname bij ABP is gestopt’ bij:

  • het uit dienst gaan
  • ontslag
  • einde van de uitkering, zoals de ABP Arbeidsongeschiktheidsuitkering

In deze brief staat bijvoorbeeld ook informatie over het eventueel verhogen van het nabestaandenpensioen.

Brief onterecht gekregen?
Neemt uw werknemer opnieuw deel aan de ABP-pensioenregeling? Vanwege een werkloosheidsuitkering of een nieuwe baan bij een werkgever die ook aangesloten is bij ABP? Dan is dit nog niet in onze administratie verwerkt en krijgt de werknemer deze brief onterecht. En blijft uw voormalige werknemer pensioen opbouwen bij ABP.

Bij een WW-uitkering

Het UWV stuurt ons de gegevens van WW-uitkeringen van deelnemers aan het ABP-pensioen. De voormalige werknemers hebben keuzes:

  • Hun pensioen aanvullen. Ze vragen dit aan via abp.nl, daarna krijgen ze een brief om hun keuze te bevestigen. Hierin lezen ze hoeveel premie ze elke maand betalen en of ze premie met terugwerkende kracht betalen. Betaalt de werkgever de premie? Dan krijgt de werkgever de bevestigingsbrief. De werknemer krijgt dan alleen een brief met de bevestiging dat ze hun pensioen aanvullen.
  • De aanvullende opbouw van hun pensioen stopzetten. Ook hiervan krijgen ze een brief om hun keuze te bevestigen.

Meer informatie

Hierboven ziet u welke berichten werknemers krijgen voor het life event ‘ontslag’. Wilt u meer informatie over het ontslag van uw werknemer? Of als uw medewerker uit dienst gaat? Lees meer.

Bekijk het complete overzicht

Wilt u weten welke berichten ABP dit kwartaal nog meer verstuurt? Ga dan naar Geplande communicatie. Of kies Life events om te zien welke berichten wij standaard naar een werknemer versturen wanneer er iets in zijn of haar persoonlijke situatie verandert.

Geplande communicatie Life events