Met pensioen

Hebben uw werknemers pensioen opgebouwd? En naderen ze de AOW-leeftijd? Dan krijgen ze deze brieven en mails:

9 en 6 maanden voor de AOW-leeftijd

We versturen deze brief met de oproep om pensioen aan te vragen.

Pensioen aanvragen

De meeste werknemers vragen het pensioen aan via MijnABP. Dat is vaak het snelst. Telefonisch kan ook. Dan zetten we in MijnABP een pensioenvoorstel klaar dat uw werknemer kan goedkeuren. Is online aanvragen niet mogelijk? Of vraagt de werknemer een berekening aan? Dan krijgt de werknemer een brief met de opgave van het pensioen met een aanvraagformulier. Bekijk een voorbeeld.

Pensioen aangevraagd

Heeft uw werknemer een aanvraag gedaan met handtekening of DigiD? Zodra we de aanvraag hebben verwerkt, krijgt de werknemer meestal binnen een paar dagen een brief met informatie over het toegekende pensioen. En direct een bevestigingsmail als de werknemer toestemming geeft om te mogen mailen.

Uw werknemer gaat bijna met pensioen

Ongeveer een maand voordat werknemers echt met pensioen gaan, krijgen ze nog een brief. Hierin bevestigen we de betaaldatum nog een keer en verwelkomen we uw werknemer als gepensioneerde.

Meer informatie

Hierboven ziet u welke berichten werknemers krijgen voor het life event ‘met pensioen’. Wilt u meer informatie over met pensioen gaan? Lees meer.

 

Bekijk het complete overzicht

Wilt u weten welke berichten ABP dit kwartaal nog meer verstuurt? Ga dan naar Geplande communicatie. Of kies Life events om te zien welke berichten wij standaard naar een werknemer versturen wanneer er iets in zijn of haar persoonlijke situatie verandert.

Geplande communicatie Life events