Arbeidsongeschikt

Na 2 jaar ziekte kijkt UWV of uw werknemer nog in staat is om te werken. Soms is deze keuring al eerder. Is de werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan krijgt de werknemer een WIA-uitkering van UWV. Wij krijgen dan automatisch ook een seintje. Vervolgens kijken we of de werknemer in aanmerking komt voor een arbeidsongeschiktheidspensioen. Lees meer

Als dit zo is, dan krijgt de deelnemer:

  • Een brief met informatie over het arbeidsongeschiktheidspensioen. In deze brief verzoeken we de werknemer om dit pensioen aan te vragen via MijnABP.
  • Zien we geen aanvraag? Dan sturen we een herinnering. Dat doen we 2 keer.
  • Zien we wel een aanvraag? Dan krijgt de werknemer een brief met het maandbedrag van het arbeidsongeschiktheidspensioen. Ook is het mogelijk dat de werknemer premievrije pensioenopbouw gaat krijgen. Dit staat beschreven in de brief. Uw werknemer ontvangt daar ook nog apart een brief over.

Meer informatie

Hierboven ziet u welke berichten werknemers krijgen voor het life event ‘arbeidsongeschiktheid’. Wilt u meer informatie over langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemers en hun pensioen? Lees meer.

Bekijk het complete overzicht

Wilt u weten welke berichten ABP dit kwartaal nog meer verstuurt? Ga dan naar Geplande communicatie. Of kies Life events om te zien welke berichten wij standaard naar een werknemer versturen wanneer er iets in zijn of haar persoonlijke situatie verandert.

Geplande communicatie Life events